"Σκιάθος" - Έκθεση φωτογραφίας

ΝΕΟΙ ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Δήμος Σκιάθου τιμώντας φέτος τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τον θάνατο και των εκατόν εξήντα από τη γέννηση του σπουδαίου Σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας νέων Σκιαθιτών φωτογράφων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι από τις 12 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2011.
Μια νέα γενιά φωτογράφων αποτυπώνει πτυχές της σύγχρονης Σκιάθου αιχμαλωτίζοντας ακαριαία τα παιχνίδια του φωτός και της σκιάς, του σήμερα και της μνήμης. Από τον νότο ως τον βορρά του νησιού, από τον ανοιχτό ορίζοντα ως τη λεπτομερέστατη μικρογραφία, ο φωτογραφικός φακός αντανακλά την ευαισθησία των νέων φωτογράφων.
Ο τόπος και τα πρόσωπα της σύγχρονης Σκιάθου παρουσιάζονται αντιστικτικά προς τον τόπο και τα πρόσωπα της παπαδιαμαντικής ανθρωπογεωγραφίας. Φύση και άνθρωπος, στεριά και θάλασσα, παράδοση και σύγχρονη ζωή συνδιαλέγονται με τον κόσμο του παρελθόντος, καθώς αφηγούνται σύγχρονες ιστορίες ή περιγράφουν δραστικά τον χώρο που έχει σφραγιστεί από τη διεισδυτική ματιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.


Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Γιάννης Γιαλής, Νίκος Κανταράκιας, Νίκος Καρβούνης,
Céline Monnier, Κώστας Μπέλτσιος, Μαρία Νάζου,
Γιώργος Ραφτάκης, Νίκος Χαρχαλάκης



Εγκαίνια: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011
Διάρκεια: 12 Σεπτεμβρίου -2 Οκτωβρίου 2011
Ώρες λειτουργίας: 19:00 - 22:00
Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σκιάθου Μπούρτζι
Είσοδος Ελεύθερη
Χορηγοί: "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" - Ένωση Ξενοδόχων Νήσου Σκιάθου, Βιβλιοπωλείο "Σκαληνό"