Πόλος έλξης στο Αγρίνιο η ξεχωριστή εικαστική έκθεση «μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη».

 Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον θάνατό του, οργάνωσε και παρουσιάζει στο Αγρίνιο (αίθουσα τέχνης Νεώριον) μια μοναδική έκθεση με τίτλο “μνήμη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη”. 


Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες έντεκα σημαντικών εικαστικών : Φ. Κόντογλου, Σ. Σόρογκα, Άρ. Κομιανού, Δ. Ταλιάνη, Γ. Κόρδη, Χρ. Μποκόρου, Μ. Σπηλιόπουλου, Τ. Μαντζαβίνου, Χρ. Γαρουφαλή, Κ. Παπανικολάου και Δ. Σεβαστάκη. Έργα εμπνευσμένα είτε από κείμενα (ο Χριστός στο κάστρο, η νοσταλγός, ο έρωτας στα χιόνια, πατέρα στο σπίτι, όνειρο στο κύμα) είτε γενικότερα από το πνεύμα και τη ζωή του Σκιαθίτη συγγραφέα. 




 
Σε αυτό το υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αντάμωμα, εκτός των έργων, οι παραπάνω εικαστικοί ανιχνεύουν, μέσα από κείμενα, την πλούσια παρακαταθήκη του μεγάλου συγγραφέα. 
Παράλληλα θα παρουσιασθούν επιστολές, σπάνια δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια της εποχής, που αναδεικνύουν τον σεβασμό του ίδιου του Φ. Κόντογλου προς το έργο και την προσωπικότητα του Παπαδιαμάντη.
Την έκθεση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς ο οποίος υπογράφει και το εισαγωγικό κείμενο της συλλεκτικής έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με  αφορμή την ξεχωριστή αυτή επετειακή εκδήλωση.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου.
Στην αίθουσα τέχνης «Νεώριον» (Σπ. Τσικνιά 54, Αγρίνιο)
Επισκέψεις καθημερινά από : 10.00-13.30 και 18.00-21.00 (ανοιχτά : Σάββατο απόγευμα & Κυριακή).
Επισκέψεις σχολείων κατόπιν επικοινωνίας στο τ. 26410.52505

Χορηγοί έκθεσης : “Ανθήρ Α.Ε”, “Γαλλικά-Χαρά Πολίτη” και “φωτιστικά-Σαράκης”.